Ikke rart mange er redd datamaskiner.

6 03 2010

Det er ikke rart mange er redd for teknologien vi har idag med PC og Internet. Media sine overskrifter som «Pc-en din kan være koblet til krim nettverk», «- Oppdatér Windows nå!
Microsoft har gitt ut en stor oppdatering til Windows og Office. Oppdaterer du ikke umiddelbart, kan du fort bli et offer for kriminelle.
» og «Sammenheng mellom nettsurfing og depresjon«.

Jeg har jobbet med IT i mange år og har hatt dette som et av mine interesser siden jeg var 11 år gammel. I løpet av årene jeg har holdt på med dette har det vært utrolig mye utvikling innen IT, både positivt og negativt. For de fleste av oss er nå datamaskiner og internet en naturlig del av hverdagen vår. De aller fleste er blitt kjent med uttrykk som «google», «facebook» og «msn» og har en grei oppfattning om hvordan man bruker dette.

Jeg synes det er veldig bra at media oppfordrer folk til å være varsomme og installere de nyeste oppdateringene og ha et bra antivirusprogram, men må de virkelig kjøre med sin skrekkpropaganda? Jeg leste en artikel for noen år siden der det ble skrevet at «Din PC kan være en tikkende bombe!». Mange trodde da at deres datamaskin bokstavelig talt var en bombe og koblet den ut og satte den på verandaen. Det de EGENTLIG mente var at det snart var datoen som CIH viruset slår til. (For dere som ikke vet hva CIH viruset er, så er dette et virus laget for å «feire» jubileet for chernobyl ulykken. Viruset aktiverer seg selv på samme dato hvert år og bruker resten av året for å spre seg. Har man CIH viruset på sin pc så ødelegger den all informasjon på harddisken om den er på akurat denne ene dagen.)

Nå handler media mye om hvordan de skriver overskriftene sine. Det skal vekke et interesse og en nysjerrighet så folk faktisk fortsetter å lese, men må de virkelig skremme vannet av alle personer som ikke er så insatt i den nye teknologien at de vet hvordan de skal forhindre problemene de advarer mot?

For dere som leser dette og kjenner at dere er en av de som ikke kan så mye om datamaskinen og windows og allt det der, så finnes det utallige guider og måter man kan forhindre at det er noe «farlig» som skjer. Om du noengang plutselig blir kjemperedd for at noen prøver å gjøre intrang på maskinen din, at din pc blir brukt til kriminelle aktiviteter eller er redd du har et virus på maskinen som spres videre så har jeg 1 enkelt råd. Dra ut nettverkskabelen. Det er denne kabelen som går fra «boksen» til modemet og ser ut som en litt større telefonkabel. Da har du koblet ut maskinen din fra internet og ikke selv den mest erfarne hacker har mulighet å gjøre noe som helst med den.

Les også
Informasjon om datavirusa fra AstraZeneca
Nettavisen sin artikkel om de mest fryktede virusene gjennom tidene

Synes du media overdriver artilkene sine? Blir du skremt av overskriftene de bruker?

Reklamer

Handlinger

Informasjon

8 responses

6 03 2010
Oldie

Jeg blir ikke redd,- jeg er av de tøffe. (hehe)

Det var morsommere før i tiden da man helst burde ha x antall ulike programmer for å beskytte seg mot både det ene og andre, men det hadde de færreste skjønt. Et av programmene hylte så høyt når alarmen om hacker gikk at man omtrent ramlet av stolen. Programmet sendte i tillegg inn melding over hele skjermen til hackeren ..han ble kalt motherfucker med store bokstaver…noe som resulterte i at jævelen gikk amok mot min pc (en amerikaner,- jeg fant tilogmed navnet hans), men han lyktes ikke.

Så pcbruk var mer spennende før..*flirer* Men jeg har opplevd at nervesvake folk har blitt alvorlig paranoide fordi de har fått pcen hacket og opplevd at chat på privaten ikke var så privat likevel, etc.

6 03 2010
Methras

Jeg er enig med deg der. På tiden «ping of death» var noe man behøvde å bekymre seg for ;0)

6 03 2010
Ian

Ett ord: Debian. 🙂

6 03 2010
Methras

Jeg er forsåvidt enig med deg der. Desverre så er det fortsatt mye som må finpusses manuellt i de fleste Linux distrubisjoner og for Astrid på 54 kanskje ikke det er så lett… Men ja, man kommer unna mange problemer gjennom å bruke Linux

6 03 2010
jskjdsk

Astrid på 54 er sannsynligvis ikke typen til å installere og sette opp Windows heller. 🙂

Jeg setter raskt opp en debianboks, og da vet jeg at den funker som ei klokke de neste par årene.

6 03 2010
Mungo Park

Undertegnede har hatt et langt bedre forhold til EDB etter konvertering til Mac.
Men hvor mye tid skal man egentlig bruke på å stirre inn i en skjerm? Det er da ikke det som er verden. Livet hadde vært herligere uten mobil og data.

6 03 2010
Nikolai Hoftun

Hva i helve** er problemet. Min antispionvare og antivirus oppdaterer seg daglig (eller ihvertfall sjekker etter oppdatering). Alle andre programmer er innstilt på å sjekke jevnlig. Så hva er problemet? Fordi windows gjør det samme som alle andre? Skulle bare mangle at et viktig system slik som operativsystem kommer ut med oppdateringer så fort som mulig og ikke bare venter til en viss dag i måneden!
Har dere ikke noe annet å skrive om?

7 03 2010
Methras

Jeg tror du har missforstått litt. Eller så er det jeg som missforstår kommentaren din. Det JEG skrev er at media kjører med overskrifter som skremmer mennesker. Oppdateringer er viktige og sundt fornuft tilsier jo at man har antivirus på maskinen. Begge deler oppdaterer seg selv automatisk om man ikke manuellt skrur av denne funksjonen. Derfor er artiklene ikke relevant for majoriteten av alle databrukere (i Norge ihvertfall)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: