Hvordan er det mulig?

5 03 2010

Foto: AP
VG.no skriver på nettsidene om en kvinne fra California (ikke veldig overasket over at dette er i USA, egentlig) som ble ganske grundig overasket på en fest. Hun fikk magekramper og trakk seg unna til et soverom der hun fødte en datter. Deretter kastet hun sitt nyfødte barn i søppla og sa ingenting til noen om hva som hade skjedd.

Man kan også lese på vg.no om en kvinne som fødte barn på et togtoalett der den nyfødte ungen falt ned i do og landet på togskinnene.

Om man nå ser bort ifra den tragiske delen i begge artiklene der begge nyfødte barna fikk en traumatisk start på livet og fokuserer på kvinnene bak dette. Plassen kvinner klarer å føde slutter aldri å forbause meg. Nå har jeg aldri født barn selv så jeg kan jo ikke kommentere den siden av det hele men jeg velger å tro at det ikke er en dans på røde roser. I første artikkelen er det en uttalelse som sier at «- Hun sier at hun ikke visste at hun var gravid og at hun var opprørt over en tragisk situasjon, forteller Joe Hoffman ved Los Angeles-politiet.»

Hvordan kan man IKKE vite at man er gravid? Greit nok at man kan bli overasket over å finne ut at man er gravid i første termin, kanskje til og med andre, men om magen vokser og man ikke har hatt normal mens på 8 måneder burde det gå opp et lite lys for de fleste. Når de da også skriver at liket av spedbarnet var hele 3 kilo tungt så er det enda mindre forståelig at hun ikke merket noe. Så kommer også det naturlige spørsmålet hvordan ingen kan merke at det ligger en kvinne å føder på et soverum? Jeg har aldri sett en fødsel på TV som ikke omfatter mye svett, blod og tårer.

I den andre artikkelen så kan man lure på hvordan i alle dager en kvinne kan bestemme seg for å føde på et togtoalett og ikke komme på tanken at doen kanskje ikke er det optimale stedet at en nyfødt unge lander. Hva med å spørre etter hjelp? Det må være utrolig klønete å prøve å føde et barn alene.

Les hele artiklene her
Dumpet nyfødt datter i søpla under fest
Fødte i togtoalett – funnet i live på skinnegangen

Har mange kvinner virkelig så lite insikt i sin egen kropp? Hvordan er det mulig å være gravid i 9 måneder og ikke misstenke at noe ikke står rett til?

Reklamer

Handlinger

Informasjon

8 responses

5 03 2010
Terese

nok et bevis på at å få barn ikke er en menneskerett, enkelte er ikke egnet til å ha med barn å gjøre.

5 03 2010
niko

Therese..selvfølgelig er det en menneskerett..

Akkurrat som å reise overalt på jorda er en menneskerett..

akkurrat som å røyke weed er en menneskerett..

MEN SIDEN HVITE EKSISTERER PÅ JORDA! SÅ er den fucked up!!!

kan alle hvite mennesker ta selvmord så vi kan få leve i fred?

5 03 2010
Methras

Nå er jeg ikke helt enig med kommentaren din her, men jeg har bestemt meg for å ikke være kjip og moderere inlegg så jeg gokjenner det.

5 03 2010
niko

Du trenger ikke å være enig.. emn jeg prøve bare å få det til å se like tåpelig ut som alle andre kommentarene her..

Fordi alle er på lik linje..

Å komme her å bestemme om hvem som har menneskerett til hva? hvem faen er du til å gjøre det?

La meg bare si deg en ting.. hvit manns ideologi.. er på trynet når det gjelder verden , livet.. folk..samfunn..

ALll hvit manns ideologi er ødeleggende for planeten og det har den alltid vært.

HVis du ikke tror meg så les historie bøkene…

Der ser du dominerende hvite mennesker..som ødelegger..dreper .. og tar helt av!!

Sanksjoner fra HVITE land har drept fler menesker i verden enn terrorister..saddam.. og arabiske land til sammen gjennom verdens historien..

Det er bare hvit manns hodet.. EGOISME.. selvsentrerte jævler som ødelegger jorda.. og livet for alle andre..

Det er defenisjonen av hvite mennesker..

Du trenger ikke være enig.. men skal du forsvare freedom of speech som alle hvite gjør for tida.. så skal den gjelde for alle og alt..

ikke bare det som passer hvite mennesker..

OG BARE TULL AT HUN IKKE VISSTE HUN VAR GRAVID!! FUCKINGS LØGN!!!

HUn var en egoist HOE som fortjener å bli stilt opp å skutt ..

5 03 2010
Marion

Litt rasistisk . Hudfarge har ingen ting med denne saken å gjøre .

5 03 2010
chocolade

Vel, det er et mer vanlig fenomen enn man skulle tro. Om kvinnen er overvektig fra før av og har hatt uregelmessig mens før, og kanskje til og med blør litt under svangerskapet er det veldig lett å velge og overse tegnene. Kvinnen som fødte på en fest ville tydeligvis ikke ha ungen og var nok klar over at hun var gravid, uansett hva hun sier i ettertid.

5 03 2010
Methras

Jeg kommer nok aldri til å forstå det der. Hvordan forklarer de for seg selv at ungen sparker? Det MÅ de jo kjenne? Eller kanskje de bare er vandt til å være uggne i magen ettersom de har en noe dårlig diet?

27 03 2010
Traxy

Det låter helkonstigt, men som chocolade sade, det är inte helt ovanligt, tydligen. Jag trodde också att det var omöjligt att vara gravid utan att veta om det, men jag läste någon artikel om det som talade om varför man inte nödvändigtvis känner till det. Alla har inte jättemagar när de är gravida, och alla har inte jättehårda magar heller; är man dessutom tjock så kan det vara svårt att se bland bilringarna, antar jag. Man kan ha blödningar medan man är gravid så att man kan ledas till att tro att man har mens, och så vidare. Alla får inte morgonillamående, och om man inte vet att man är gravid så kan man tro att sparkarna är gaser, och sedan sparkar väl inte alla bäbisar lika mycket heller. Viktuppgång kan ju bero på att man inte äter ordentligt, o.s.v. Konstigt men sant.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s
%d bloggere like this: